فکر کردن به پختن غذا صرفا به عنوان یک عمل ، نگریستن تنها به یکی از جنبه‌های آن است.​​​​​​​دلایل زیادی برای پختن غذا وجود دارد، اما اساس هستی ما، بر توانایی ما در پختن استوار است. پختن، مواد غذایی را قابل خوردن‌تر کرده و زمان هضم آن را کاهش می‌دهد. میمون های بزرگی که اجداد ما بودند 80 درصد زمان یک روزشان را به جویدن غذا اختصاص می‌دادند. فراگرفتن آسیاب کردن، پوره کردن و ذخیره کردن غذا به ما کمک کرد غذایمان را به سرعت هضم کنیم و این فرصت را یافتیم تا وقت کمتری را برای جویدن و هضم کردن غذا تلف کنیم و بنابراین وقت بیشتری نیز برای فکر کردن و تمرکز بر روی موضوعات دیگر پیدا کردیم. امروزه ما 5 درصد از وقت روزانه مان را صرف غذا خوردن می‌کنیم. پس آیا غذا پختن بهتر از این می‌توانست به ما سود برساند؟
​​​​​​​

​​​​​​​











​​​​​​​





بی خطر شدن غذا. پختن، باکتریه ها، میکروب ها و بسیاری از سموم را نابود میکند و گوشت خام و ماهی دیگر خطرناک نیستند. حرارت، بسیاری از سموم گیاهان از قبیل مواد مرگبار و فیتو هما گلوتینین موجود در لوبیا قرمز را از بین می‌برد.قویتر شدن طعم ها. پختن، مزه غذا را افزایش میدهد. حرارت، گوشت و سبزیجات، نان و کیک را برشته و شکر را کارامل می‌کند و طعم‌ های محبوس در ادویه ‌ها و گیاهان طی فرایندی معروف به واکنش مایارد آزاد می‌شوند. (Maillard reaction واکنشی شیمیایی است بین آمینو اسیدها و قند های احیا کننده که رنگ غذا را برشته یا قهوه‌ای کرده و طعمی خاص در آن ایجاد می‌کند. در ایران این کلمه "میلارد" هم تلفظ می‌شود.)
کمک به هضم غذا. ذوب شدن چربی، بافت پیوندی جویدنی در گوشت را نرم و به شکل ماده مغذی ژلاتینی شکلی تبدیل می‌کند و پروتئین از ساختار محکم و به هم پیچیده خود رها شده یا تغییر شکل (واسرشتن پروتئین) می‌یابد، به شکلی که آنزیم های گوارشی می‌توانند آن را به راحتی تجزیه کنند.
نرم‌تر شدن نشاسته. وقتی به نشاسته در آب حرارت می‌دهیم، گرانول های خوشه‌ای از کربوهیدرات‌ های دیرهضم رها و نرم می‌شوند. این عملِ "ژلاتینه شدن" نشاسته سرشار از انرژی، سبزیجات و آرد غلات را به شکلی تبدیل می‌کند که روده به راحتی بتواند آنها را پردازش کند.
آزاد شدن مواد مغذی. بدون پختن غذا برای تجزیه نشاسته‌اش، مقدار قابل توجهی از مواد مغذی غذا در نشاستهِ "مقاوم" محبوس شده و غیرقابل هضم می‌بود. همچنین حرارت دادن موجب آزاد شدن بعضی از ویتامینها و مواد معدنی محصور در داخل سلول می‌شود و مقدار مواد ضروری که بدن می‌تواند جذب کند را افزایش می‌دهد.
کمک به اجتماعی شدن ما. مراسم پختن غذا و شریک شدن آن با دیگری، در روح ما تثبیت شده است. این مراسم دوستان و فامیل را گرد هم می‌آورد. تحقیقات نشان می‌دهد که غذا خوردن با دیگران، موجب بهبود حس خوشبختی افراد می‌شود.
 
"طعم غذای پخته شده شگفت انگیز است. پختن، طعم محبوس شده در مواد غذایی را آزاد می کند و بافت و شکل جدیدی به غذا می دهد."​​​​​​​

چرا غذا می پزیم

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش