چای ماسالا (Masala Tea/Masala Chai) یکی از نوشیدنیهای محبوب هندی است که امروزه نوشیدن آن در جهان، خصوصا در زمستان، بسیار پرطرفدار شده است. طرفداران آن معتقدند نوشیدن آن در سرما، نه تنها موجب گرم شدن بدن میشود، بلکه سینوسها را نیز باز میکند.
ماسالا چای در جهان به شکلهای مختلفی آماده میشود. در واقع میتوان گفت در هر جای دنیا، طرفداران آن متناسب با سلیقه خود در دستور آن تغییراتی دادهاند به شکلی که نمیتوان دقیقا تعیین کرد که مواد تشکیل دهنده آن چه بوده است. اما چیزی که میتوان با اطمینان عنوان کرد این است که این چای ترکیبی از چای – شیر – ادویه و شیرین کننده است. از ادویههایی که استفاده از آنها در ماسالا چای متداول است میتوان از زنجبیل، هل، میخک، دارچین، آنیسون، رازیانه، جوز هندی، فلفل سیاه نام برد. در بعضی از مناطق به این ترکیبات زیره سیاه، فلفل قرمز، تخم گشنیز و گلبرگ گل سرخ یا محمدی نیز اضافه میکنند.
مواد مورد نیاز برای 1 فنجان چای ماسالا :
3 عدد هل
3 عدد میخک
یک تکه چوب دارچین به اندازه 2 سانتیمتر
یک تکه زنجبیل تازه به اندازه 2 سانتیمتر
مربای چای به اندازه 50 میلی لیتر – 3 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه :
زنجبیل و چوب دارچین را به تکههای کوچک تقسیم کنید و پوسته دانههای هل را بشکنید.
ادویهها را با 100 میلی لیتر آب (1 استکان) در یک شیر داغ کن بریزید و بگذارید به جوش بیاید.
محلول ادویه ها را به مدت 3 دقیقه بجوشانید.
مربای چای را در یک فنجان ریخته و محلول ادویهها را با کمک یک چای صاف کن به آرامی روی مربا ریخته و هم بزنید تا خوب مخلوط شود.
ماسالا چای شما حاضر است.
نکتهها :
میتوانید میزان مربای چای خود را در صورتیکه تمایل دارید طعم شیر غالب شود، افزایش دهید.
اگر می خواهید ادویههای شما طعم قویتری داشته باشند میتوانید آنها را به مدت بیشتری بجوشانید.
اگر تمایل داشتید میتوانید به ترکیب ادویههای خود، ادویههای دیگری نیز اضافه کنید.
ماسالا چای را سرد و با یخ هم میتوانید سرو کنید.
اگر از وجود ذرات چای در نوشیدنی خود راضی نیستید، میتوانید با یک چای صاف کن آنها را جدا کنید
شما هنوز هیچ سفارشی ثبت نکردهاید.
<% } else { %>